marți, 9 februarie 2010

enigme?...



Ce faci atunci cand doresti un barbat cu toata fiinta ta, dar statutul tau prezent nu iti permite sa il ai?
Ce faci atunci cand fiecare fibra a trupului tau iti spune ca il vrei, dar cerebralitatea nu te lasa? Ce faci atunci cand, desi au trecut ani buni de cand nu l-ai vazut, atunci cand esti singura cu gandurile tale, ele te duc mereu, inexplicabil, la el?
Ce faci atunci cand tu il vrei, dar lumea intreaga iti spune, sub o forma sau alta, ca nu poti sa il ai pentru asta te-ar face o persoana imorala?Ce faci atunci cand vrei sa ii vorbesti, dar ti-e teama ca, dupa atata timp, te expui la riscul de a fi respinsa, sau, si mai rau, dorita, pentru ca mintea iti va spune ca trebuie sa il respingi si, inevitabil, asta vei face?
Ce faci atunci cand vrei cu disperare sa-l uiti, dar nu poti sau, poate, nu
vrei? Ce faci atunci cand realizezi ca, fara el, viata ta nu va fi niciodata completa, iar, cu el, vei fi nevoita sa ii privesti pe cei din jur in ochi, stiind ca ii tradezi? Ce faci atunci cand timpul, desi se spune ca le vindeca pe toate, nu poate umple golul din sufletul tau?"
In dragoste si in razboi totul e permis... spun unii... ce faci, insa atunci cand glasul celorlalti este mai puternic?
Unde tragem linia intre ceea ce este permis si ce nu, atunci cand inima bate deja in viteza a-5-a? Sustin ideea conform careia limitele ni le impunem singuri, insa consider totodata ca iubirea nu are inceput si nici sfarsit; ca ramane de domeniul fantasticului credinta ca educatia si principiile alaturi de alte valori te pot impiedica sa faci un pas pe care inima ta l-a facut deja.
Nimeni nu face rau voit, la fel cum oricine gaseste si placere proprie in a face un bine - fie ea si numai multumire sufleteasca.
Fiecare gaseste justificari in faptele sale... tocmai de aceea ne este atat de greu sa ne recunoastem greselile. De ce ar fi sentimentele noastre mai prejos de un cod al principiilor nescrise?
Incepand cu lista cuplurilor controversate si continuand cu portretul unui barbat ideal construit din valori si nu din suflet, ajungem la concluzia (sau cel putin asa cred eu) ca suntem sclavii unui sistem absurd, unor legi care pun pe primul loc binele unui grup si abia undeva la coada, fericirea individului.

2 comentarii:

Suflet naiv spunea...

Foarte dragute intrebarile

Vava spunea...

o sa vina si vremea ta,vremea cand o sa gasesti iubirea perfecta.baiatul care sa-ti zica cu adevarat TE IUBESC,care te va privi cand dormi si care iti va face toate chefurile,cel care te merita cu adevarat.
Am incredere in tine si stiu ca vei reusi si aici>:D<

Trimiteți un comentariu

Nu aveti nimic de comentat?