duminică, 13 decembrie 2009

O poveste despre zane...O sală cu oglinzi şi bare laterale, un tutu vaporos, o muzică feerică... De ce mai are nevoie o fetiţă de patru-cinci ani pentru ca imaginaţia ei să înflorească şi să-şi ia zborul? Sigur, de o zână bună şi măiastră, hotărâtă să lupte pentru şansa Frumosului de a salva lumea, împlinind prezicerea lui Dostoievski şi care să o poarte în pas de dans prin împărăţia lui, să-i modeleze mintea, sufletul şi trupul, transformând-o pe nesimţite într-o prinţesă-lebădă plină de graţie, eleganţă şi nobleţe. Şi neapărat de un adult din imediata apropiere, devotat, capabil să viseze alături de ea, conştient că un copil este ca un aluat pe care-l poţi modela încă de la cea mai fragedă vârstă, dispus să-şi investească timpul însoţind-o oricând la repetiţii cu convingerea că este o investiţie cu bătaie lungă şi cea mai valoroasă din câte ar putea face.
Iată-i astfel trecând pragul unui studio de balet, acest atelier de modelat caractere, de descoperit şi educat talente, de cizelat forme, de picurat armonie, reuniţi într-un flux comun de dăruire, pasiune şi muncă încleştată, artişti adevăraţi, maeştri ai baletului, adulţi, de cele mai multe ori părinţi sau bunici grijulii şi emoţionaţi, şi ei, copiii noştri minunaţi dornici să descifreze tainele dansului, să înveţe limbajul expresivităţii mişcărilor, pregătiţi să înlocuiască pentru o oră bucuriile jocului cu efortul susţinut şi disciplina pe care o cere baletul.
Uşa rămâne întotdeauna larg deschisă. Înăuntru, micuţele balerine venite din timp pentru a-şi schimba ţinuta, se mai zbenguie consumându-şi energia specifică vârstei, mai repetă câte un exerciţiu la bară, sau încearcă o piruetă în faţa oglinzii. Pe doamna Ana o întâmpină cu dragoste şi respect. Unele îi ies înainte şi o îmbrăţişează, câte una mai curajoasă îi povesteşte în două propoziţii o întâmplare „foarte importantă” din săptămâna care a trecut, cele mai sfioase zâmbesc doar, cu bucuria în ochi, rupând între dinţi unghia unui degeţel.
O poveste plina de farmec si magie care in zilele noastre nu prea o mai regasim!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu aveti nimic de comentat?